martes, 27 de noviembre de 2012

III Campanya de Recollida d'Aliments

Una vegada més la Secció Sindical CCOO **Unidesa I+D+R en cooperació amb l'ONG COMPARTIM de Terrassa fem la campanya de recollida d'aliments.

Gairebé totes i tots ja estem bastant sensibilitzats amb aquesta campanya, però no volem deixar passar aquesta oportunitat per apuntar unes dades sobre el sofriment que pateix el nostre país.

Un 30% de la població catalana viu amb risc de pobresa o exclusió social

(3/24) Actualitzat a 10/10/2012
3 de cada 10 catalans viuen amb risc de pobresa o d'exclusió social. Ho diu l'última Enquesta de Condicions de Vida i Hàbits de la Població de Catalunya, que destaca que Catalunya està 2 punts per sobre del conjunt d'Espanya i 8 per sobre de la mitjana europea en nivell de pobresa

Entre el 30% de catalans que viu en risc d'exclusió social, hi ha els qui tenen dificultats per arribar a final de mes, les famílies amb diversos membres a l'atur i els qui tenen problemes per mantenir l'habitatge calent a l'hivern o no poden menjar proteïna almenys cada dos dies. 

L'enquesta també dóna altres dades: el 22% de la població té uns ingressos anuals de menys de 8.500 eurosel 40% no pot fer front a una despesa imprevista de 750 euros, el 39% no es pot permetre anar de vacances almenys una setmana l'any, el nombre de persones que pertany a una entitat o associació baixa en 5 anys del 45 al 38%.

Des de la Secció fem una crida a totes i a tots perquè, encara que sigui a les families que podem arribar, aportem aliments per fer una mica més suau el tràngol d'asseure a taula sense res que portar a la panxa dels teus i sobretot, dels més petits (més encara en aquestes dates).

Aprofitant que ara passarem a redactar els aliments més bàsics i necessaris, com a aportació personal ens agradaria que intentem portar a més aliments tipus 'calendari de xocolata' típics del nadal, ous de xocolata, carmels o qualsevol aliment semblant sempre controlant les dates de caducitat perquè els més petits tinguin la seva merescuda sorpresa.

La passada campanya va ser força bona però encara ens falta conscienciar-nos  ja que molts nens tenen problemes alimentícis amb la lactosa, fructosa i altres. Intentem entre totes i tots tenir en compte aquesta anotació.

Aliments MÉS necessaris:
Conserva en llauna o pot (peix i tonyina, llegums, verdura, melmelades, almíbars, etc...), llet (normal i sense lactosa), galetes, etc...

Aliments MENYS necessaris:
Pastes, arròs, llegums secs, etc...

Des de la Secció Sindical CCOO Unidesa I+D+R volem agraïr-vos la vostre colaboració i implicació en aquest projecte.

Salut.

(Recollida: Sala del Comité o contactar amb membres del mateix)