jueves, 25 de abril de 2013

Contra la privatització del registre civil impulsat pel fill de franquista Gallardón


Secció: Economia - Laboral
CCOO CONVOCA, JUNTAMENT AMB LA PLATAFORMA SINDICAL UNITÀRIA DE L'ADMINISTRACIÓ DE JUSTÍCIA, NOVES CONCENTRACIONS DAVANT ELS REGISTRES CIVILS DE TOTA ESPANYA DEMÀ 26 D'ABRIL, DE 11,30 A 12,30 HORES CONTRA ELS INTENTS DE PRIVATITZACIÓ

La pretensió de Gallardón de lliurar als registradors de la propietat i mercantils la gestió dels registres civils ha estat rebutjada, fins i tot per aquests, en assemblea

La decisió del Govern de lliurar els registres civils als registradors de la propietat i mercantils, ni tan sols ha obtingut l'aprovació de la majoria d'aquests. Perquè en la seva Assemblea, celebrada a Saragossa la setmana passada, han rebutjat per majoria aquesta privatització i han reclamat a Gallardón que qualsevol decisió compti amb el major consens social.

I en la seva Assemblea, els registradors van aprovar que, en el cas que el Govern mantingués la seva intenció de lliurar-los la gestió dels registres civils, haurien de rebre finançament suficient vinculada a la prestació dels registres civils.

Aquesta decisió dels registradors posa de manifest la tremenda solitud de Gallardón i del Govern, també en aquest assumpte, que no compta amb cap suport social per posar en marxa aquest nou atac a la ciutadania en la línia d'eliminar els serveis públics universals i gratuïts .

Perquè la privatització dels registres civils tindria conseqüències gravíssimes per a la ciutadania i suposaria:

§ Que els usuaris hauran de pagar per aquest servei públic universal doblement a través dels seus impostos i directament. Pagar pels certificats, expedients ..., per l'exercici dels drets fonamentals (matrimoni, nacionalitat, dret al nom com a part del dret a la personalitat ...) i, en molts casos, pagarà dues vegades, al notari i al registrador de torn. I es pagarà per l'accés a les pròpies dades personals o els de la família (certificats ...).

§ Que es lliurarà a la gestió privada (perquè el personal depenent dels registradors no són empleats públics pel que es regeix per les normes de l'Estatut dels Treballadors) desenes de dades íntimes de milions de persones, vulnerant el seu dret a la privacitat.

§ La supressió de més de 3.500 llocs de treball de l'Administració de Justícia, personal que ha exercit amb la màxima professionalitat, especialització i dedicació les tasques del registre civil, i només l'actitud mesquina dels màxims responsables del Ministeri de Justícia, que no ha invertit durant anys en mitjans ni materials ni personals, s'ha produït deficiències en el mateix.

CCOO, juntament amb la plataforma sindical unitària, mantindrà les mesures de pressió i la mobilització fins que Gallardón anunciï que retira l'avantprojecte de privatització dels registres civils. De moment, demà tindran lloc concentracions davant els registres civils de tota Espanya

Valoració EPA. El PP ens enfonsa de nou


La taxa d'atur a Catalunya el primer trimestre de 2013 puja fins al 24,5% amb un total de 902.300 persones aturades i 164.200 persones ocupades menys que fa un any

CCOO DE CATALUNYA ALERTA QUE EL 2013 COMENÇA AMB MÉS POBLACIÓ ATURADA I MENYS OCUPACIÓ

ATUR CATALUNYA/ESPANYA
Els resultats de l'Enquesta de Població Activa (EPA) pel primer trimestre de 2013 indiquen que el nombre de persones aturades a Catalunya ha augmentat en un 1,9% respecte al trimestre anterior, és a dir, hi ha 17.200 aturats i aturades més, deixant un total de 902.300 persones sense feina. A Espanya, la xifra d'aturats a principis del 2013 ha estat de 6.202.700, amb una taxa d'atur del 27,2%. La taxa d'atur a Catalunya continua sent elevada i se situa en un 24,5%, 0,6 punts percentuals més que el trimestre anterior. Cal dir que els homes han augmentat l'atur en 10.600 efectius i un 2,2% més, mentre que les dones ho han fet en 6.500 dones aturades més i un 1,6%. Respecte fa un any, l'atur ha augmentat en 65.400 persones, el que representa un increment del 7,8%. Això es tradueix en 40.500 homes i 24.900 dones més. La taxa d'atur, respecte fa un any, s'ha incrementat en 2,4 punts percentuals. Un trimestre més, la situació del nostre mercat de treball continua sense indicis de millora.

OCUPACIÓ
Respecte les dades de població ocupada, podem dir que per aquest primer trimestre de 2013 es redueix l'ocupació en 35.700 persones respecte el trimestre anterior. En aquest cas, l'ocupació ha disminuït en un -1,3%, i a la resta de l'Estat, aquest mateix indicador s'ha reduït en un -1,9%. En termes interanuals, l'ocupació ha caigut, de manera accentuada, en 164.200 persones, reducció que suposa un -5,6%. La taxa d'ocupació pel primer trimestre de 2013 és del 46,6% a Catalunya i -0,4 punts percentuals menys que el trimestre anterior.

SITUACIÓ PROVÍNCIES
L'anàlisi per províncies ens mostra com Tarragona registra la taxa d'atur més elevada, amb un 29% pel primer trimestre de l'any, seguida de Girona (25,1%) i Barcelona (24,4%). Lleida, la darrera demarcació, a molta distància de la resta de províncies, se situa en un 16,6%.

CONTRACTACIÓ A ESPANYA
El primer trimestre de 2013, el nombre de persones assalariades amb contracte indefinit es redueix en 118.400 persones, mentre que el nombre de persones amb contracte temporal ho fa en 194.400. Les dades disponibles no ens permeten conèixer la temporalitat del mercat de treball a nivell autonòmic, però la tendència a nivell estatal no mostra signes positius de reactivació de l'economia i la creació d'ocupació.


Davant aquest escenari, CCOO de Catalunya:

- exigim una nova política per a sortir de la crisi i per a crear ocupació, una política més equilibrada i justa que posi les bases pel canvi de model productiu, que reforci l'estat del benestar i que situï l'ocupació i les persones en el centre. Per a això cal un sistema fiscal més just, una reducció del dèficit compatible amb el manteniment del sector públic i mesures de reactivació econòmica.

- alertem que la creixent diferència entre les dades de l'EPA i de l'atur registrat demostra que hi ha moltes persones que no renoven la demanda d'ocupació perquè han esgotat les prestacions i subsidis per atur, però que no tenen feina. Cal una major protecció econòmica per a les persones aturades sense ingressos, ha d'implementar-se la Renda Garantida de Ciutadania.

- cridem a la mobilització de la ciutadania el proper dia 28 d'abril a Barcelona contra les retallades i les privatitzacions i el dia 1 de maig perquè hem de lluitar pel dret al treball, per la recuperació dels drets laborals que la darrera reforma laboral ha vulnerat: negociació col·lectiva, salaris, desregularització de condicions de treball..., per uns serveis públics de qualitat, per la protecció social i per una major i millor democràcia.