viernes, 13 de febrero de 2015

Análisis del laudo arbitral sobre inaplicación de convenio - Hospital de Lloret.

El secretario general de la SSIU es responsable de negociación colectiva de la CONC y encargado de realizar el escrito de alegaciones para el comité de empresa del hospital el cual, se opuso a la pretensión empresarial de inaplicar el convenio colectivo.

El árbitro recogió prácticamente la totalidad de las alegaciones de oposición a la inaplicación de convenio solicitada por el Consorci de Salut del Maresme i La Selva.



Extraído del Butlletí d’Actualitat Jurídica i Sindical. Núm. 11 - Febrero 2015

Juan Carles Casanovas, de CCOO de Catalunya, analiza el laudo, que desestima la pretensión de la empresa de aplicar una reducción salarial equivalente  a la cuantía que los trabajadores tendrían derecho a cobrar (gratificación extraordinaria de Navidad de 2014). El árbitro reconoce la situación de pérdidas económicas de la entidad reclamante, sin embargo:

·      El Hospital firma el convenio colectivo conociendo la situación económica de pérdidas y poco después reclama el inicio de un proceso de descuelgue. Admitir tal proceso produciría vulnerar el principio de buena fe que debe regir en toda negociación.
·      No se puede admitir como causa, tal como alega la Corporación, la homogenización de las condiciones de trabajo de los diversos centros de trabajo de una misma empresa, pues la misma no está regulada en el artículo 82.3 del Estatuto de los Trabajadores.

Puedes leer el documento competo aquí

CCOO denuncia la criminalització dels sindicats i l'ofensiva penal contra el dret de vaga

La SSIU ens afegim a la campanya  #HuelgaNoEsDelito

CCOO denuncia la criminalització dels sindicats i l'ofensiva penal contra el dret de vaga


FotoUn informe dels serveis jurídics de CCOO adverteix sobre els 49 expedients oberts a 147 representants i dirigents de CCOO, que han estat promoguts per l'Administració de l'Estat i el ministeri fiscal, en una clara restricció il·legítima dels drets democràtics.

Davant d'aquesta ofensiva penal contra el dret de vaga, la criminalització dels sindicats i dels seus delegats i delegades, CCOO de Catalunya s'afegeix a la campanya #HuelgaNoEsDelito per demostrar que tot i els processos oberts contra centenars d'afectats no ens faran callar.

Signa per donar suport a la campanya #HuelgaNoEsDelito

Feu clic per veure:
- El Manifest de #HuelgaNoEsDelito
- El cartell de #HuelgaNoEsDelito (en català)
- El cartell de #HuelgaNoEsDelito (en castellà)
- La Gaceta Sindical especial número 205
- La informació de la Jornada d'acció mundial en defensa de les llibertats i del dret de vaga (18 de febrer de 2015) 

L’IPC continua retrocedint pel preu del petroli i la caiguda del consum intern

CCOO de Catalunya reclama ocupació de qualitat, recuperació de salaris i pensions i Renda Garantida de Ciutadania per reactivar la demanda interna i allunyar la deflació

L'Índex de Preus de Consum (IPC) del mes de gener a nivell estatal, amb un -1,3%, continua baixant, ara 3 dècimes, com a conseqüència de la baixada del preu dels carburants i la caiguda del consum, que s’explica per la situació d’empobriment generalitzat que viu la majoria de la població.

La inflació subjacent, és a dir, l'estructural, que no té en compte ni els aliments no elaborats ni el preu dels carburants, augmenta 2 dècimes, fins el 0,2%, augmentant el diferencial amb  l’IPC general. Aquest índex reflecteix l’autèntica situació de l’economia, que, lluny de la seva recuperació real, continua marcada per la caiguda del consum intern, per un creixent nombre de persones amb sous retallats, pensions reduïdes i rendes baixes, i per la pèrdua de poder adquisitiu per fer front a les necessitats més bàsiques, ja que el cost dels serveis bàsics com l’electricitat, el transport o l’aigua continuen sent massa elevats.

A Catalunya, l'IPC, amb un -0,9%, retrocedeix 2 dècimes i manté el diferencial amb l’estatal pels preus més alts dels aliments i dels serveis.

La inflació de la zona euro, amb una taxa del -0,6%, retrocedeix 4 dècimes, mantenint un diferencial de 9 dècimes amb l’IPC harmonitzat espanyol, que se situa en el -1,5%. Es posa en evidència que cal un canvi de polítiques econòmiques a Europa per canviar aquesta situació d’estancament i deflació.

Sortir de la crisi i evitar la deflació exigeix la recuperació del poder adquisitiu dels salaris i pensions, la creació d’ocupació de qualitat per poder recuperar la demanda interna i el consum i la creació d’una Renda Garantida de Ciutadania per a qui no té recursos. Però la situació d’emergència social fa necessàries respostes urgents per fer front a la pobresa i exclusió social.

Han d’acabar les polítiques de retallades i ha de fer-se política per a les persones, amb control de preus públics i privats i dels marges empresarials, sobretot pel que fa als serveis bàsics com l’electricitat, el transport, l’energia o l’aigua, que estan perjudicant especialment les rendes més baixes (aturats, pensionistes, treballadors precaris...).

Cal una reforma fiscal progressiva que incrementi el que han de tributar les rendes del capital, persegueixi el frau i l’evasió fiscal i redueixi impostos indirectes com l’IVA dels productes i serveis de primera necessitat de les llars.




 Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya