lunes, 16 de febrero de 2015

L'ANC recollirà signatures contra els desnonaments i la pobresa energètica

  • L'ANC recollirà signatures contra els desnonaments i la pobresa energètica

    AURI GARCIA MORERA | Barcelona | 16/02/2015 12:56

    L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha presentat aquest dilluns un conveni de col·laboració amb diverses entitats socials per recollir signatures contra els desnonaments i la pobresa energètica. Com ja havia fet Òmnium Cultural aquest mes de gener, l'entitat sobiranista ha decidit donar suport a la iniciativa legislativa popular (ILP) de mesures en aquests àmbits que impulsen la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), l'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) i l'Observatori DESC, que es va presentar el mes de juliol passat.
    "Demanem al Govern de Catalunya que faci un pas endavant, que sigui valent, i que els ciutadans i ciutadanes d'aquest país puguin veure que aquesta república catalana que volem sí que serà socialment més justa", ha argumentat aquest dilluns la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, que ha signat a favor de la ILP. "No podem deixar d'abordar les problemàtiques diàries amb excuses competencials, o condicionant-les a tenir un estat propi, perquè Catalunya té competències", ha subratllat el portaveu de la PAH, Carles Macías.
    La ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica inclou una llei de segona oportunitat que adapta el concepte de la dació en pagament a les competències catalanes. També preveu aturar els desnonaments utilitzant una figura jurídica existent a Catalunya, la del lloguer forçós, i mesures contra els talls dels subministraments d'energia que obliguin a assumir part de la responsabilitat a les empreses subministradores. La portaveu de l'APE, Maria Campuzano, ha lamentat que en aquest àmbit "el Govern ha estat incapaç d'impulsar cap mesure efectiva".