martes, 30 de abril de 2013

#1maig2013 Mobilitza´t pels teus drets



S´ho estan carregant tot!


El 1r de Maig, els treballadors i les treballadores de tot el mon, convocats per la Confederació Sindical Internacional (CSI), ens mobilitzem per reivindicar treball digne, drets laborals i socials i un canvi radical en la distribució de la riquesa mundial. Alhora que volem expressar la nostra solidaritat amb les persones treballadores i sindicalistes que encara avui, com ha passat recentment a Grècia, pateixen agressions i assassinats pel fet de reclamar els seus drets.
A Europa les polítiques d’austeritat dogmàtica dissenyades per la Troika, estan enfonsant l’economia i fan augmentar les desigualtats i la pobresa sobre tot als països del Sud.
Els exemples de Xipre, Portugal, Itàlia o Espanya posen de manifest les conseqüències d’unes polítiques d’ajust del dèficit públic impossibles de complir i la incompetència de les institucions per donar resposta a la crisi. Necessitem una Unió Europea més democràtica i social, on les institucions escollides per la ciutadania siguin les que prenen les decisions i no siguin els poders econòmics i financers els que marquin el full de ruta dels governants. Per això ens hem mobilitzat amb la Confederació Europea de Sindicats (CES) per exigir que canviïn les polítiques que estan acabant amb el model Social Europeu i que només creen atur, pobresa i un retrocés sense precedents dels drets laborals i socials. A Espanya i a Catalunya estem vivint els efectes de l’aplicació de les polítiques de retallades, privatitzacions, desmantellament dels serveis públics, paralització dels convenis col·lectius i precarització de les condicions laborals. S’ho estan carregant tot!!
L’atur, la pobresa i l’exclusió social es van incrementant: Més de 900.000 persones a Catalunya i 6 milions a Espanya volen i no poden treballar i més de la meitat del jovent ha d’escollir entre l’atur i l’emigració. 118.000 llars catalanes no tenen cap ingrés perquè els seus membres ja han esgotat la prestació d’atur i el govern posa més difícil l’accés a subsidis, beques i ajuts, en especial a les persones majors de 55 anys. Els desnonaments, la pèrdua dels estalvis per l’estafa de les preferents i la congelació de les pensions estan fent més gran la bretxa entre rics i pobres.
Els efectes perversos de la reforma laboral del PP es comencen a veure més atur, augment dels expedients de regulació d’ocupació, baixada de salaris, precarització de les condicions laborals i permetent a la patronal la possibilitat d’acabar amb la negociació col·lectiva sectorial mitjançant la pèrdua de la vigència dels convenis (ultractivitat). Actualment hi ha 2.300.000 treballadors i treballadores catalans es poden quedar sense conveni i per tant sense regulació pel que fa als salaris, la jornada laboral, les vacances, la promoció professional,... Per això donem suport als companys i companyes del metall, la construcció, el transport de mercaderies, les fleques, les grans superfícies, els mitjans de comunicació, els sector públic, ... que lluiten per desbloquejar els convenis i defensant els drets laborals.
Les dones que ja estan patint els efectes de la crisi en forma d’atur, precarietat i augment de la bretxa salarial, ara també pateixen els efectes de les polítiques antisocials del govern del PP i l’ofensiva conservadora del govern del PP com en el dret a l’avortament o la retallada de diners per atendre a les dones víctimes de violència masclista.
Les situació de les persones immigrants pel fet de quedar-se a l’atur veuen degradats els seus drets com el d’atenció sanitària i es veuen abocats en molt casos a l’exclusió social.
Les xifres dramàtiques d’atur juvenil, la precarietat i la manca d’expectatives laborals impedeix la seva emancipació personal i aboca a milers de joves a l’emigració. S’estan carregant el futur del país!!
El desmantellament dels serveis públics per part del governs com a conseqüència de les retallades i les privatitzacions s’estan carregant els llocs de treball, els drets socials i posen en risc el present i el futur de l’Estat del Benestar. La nova tisorada als mitjans de comunicació públics fa retrocedir el dret a una informació objectiva i plural. Per això rebutgem els pressupostos antisocials del govern de
Catalunya!!
Aquestes mesures venen acompanyades d’un retrocés en els drets i llibertats democràtiques i d’una greu crisi institucional. En son exemples la repressió de les protestes ciutadanes, la desqualificació dels moviments i organitzacions socials que encapçalen l’oposició a les retallades, la falta de resposta als casos de corrupció política i econòmica. Tot això fa créixer la desafecció ciutadana davant d’uns governs, partits i institucions que actuen a favor dels poderosos i no de la majoria de la població.
A Catalunya, a la crisi institucional s’afegeix la situació creada per de la sentència del Tribunal
Constitucional en contra de l’Estatut i la continuació dels atacs per part del govern de l’Estat contra el català, el model d’escola i les retallades a la capacitat d’autogovern. Per això reivindiquem el dret a decidir el nostre futur per construir un país que faci prevaldre la democràcia social i la defensa de l’estat del benestar, la igualtat d’oportunitat i el dret Manifest unitari 1r de Maig de 2012del treball per davant dels interessos i privilegis de la minoria.
Hi ha alternatives i recursos econòmics suficients per crear ocupació, recuperar drets laborals, defensar els serveis públics, aturar els desnonaments, reduir la pobresa i l’exclusió social, regenerar el sistema democràtic.
Cal canviar les polítiques d’austeritat dogmàtica a Catalunya, Espanya i Europa amb polítiques
d’estímul econòmic, redistribuint la riquesa amb una reforma fiscal progressiva i lluitant contra el frau i l’evasió fiscal. Exigim que es rescatin les persones en lloc dels bancs!!
Exigim el desbloqueig de la negociació col·lectiva i el manteniment de la vigència dels convenis que garanteix les condicions laborals dels treballadors i les treballadores.
Impulsem la creació d’una Renda Garantida de Ciutadania per a les persones que no tenen recursos econòmics i unes pensions dignes per a tothom.
Defensem la dació en pagament i el lloguer social per als qui han perdut l’habitatge i una solució justa per als estalviadors afectats per les participacions
preferents.
Defensem els serveis públics de qualitat, universals i gratuïts com a garantia de cohesió social davant dels qui volen fer negoci amb l’educació, la salut, els serveis socials...
Exigim que els governs i les institucions estiguin al servei de la ciutadania i no dels lobbys de poder amb mesures contundents contra la corrupció i transparència en les decisions i en la utilització dels diners públics. Promoure canals de participació ciutadana en la presa de decisions, més enllà de les eleccions i uns mitjans de comunicació públics que garanteixin una informació plural i objectiva com a garantia de qualitat democràtica.
Perquè s’ho estan carregant tot, CCOO I UGT de Catalunya cridem als treballadors i a les treballadores a mobilitzar-nos i a lluitar pels nostres drets.

VISCA EL PRIMER DE MAIG!!

BARCELONA
11.30 h RDA. SANT PERE / PG. DE GRÀCIA
GIRONA
12.00 h PL. INDEPENDÈNCIA
TARRAGONA
18.30 h PL. IMPERIAL TÀRRACO
TORTOSA
12.00 h PL. DEL CARRILET
LLEIDA
12.00 h PL. DEL TREBAL


No hay comentarios:

Publicar un comentario