jueves, 25 de abril de 2013

Contra la privatització del registre civil impulsat pel fill de franquista Gallardón


Secció: Economia - Laboral
CCOO CONVOCA, JUNTAMENT AMB LA PLATAFORMA SINDICAL UNITÀRIA DE L'ADMINISTRACIÓ DE JUSTÍCIA, NOVES CONCENTRACIONS DAVANT ELS REGISTRES CIVILS DE TOTA ESPANYA DEMÀ 26 D'ABRIL, DE 11,30 A 12,30 HORES CONTRA ELS INTENTS DE PRIVATITZACIÓ

La pretensió de Gallardón de lliurar als registradors de la propietat i mercantils la gestió dels registres civils ha estat rebutjada, fins i tot per aquests, en assemblea

La decisió del Govern de lliurar els registres civils als registradors de la propietat i mercantils, ni tan sols ha obtingut l'aprovació de la majoria d'aquests. Perquè en la seva Assemblea, celebrada a Saragossa la setmana passada, han rebutjat per majoria aquesta privatització i han reclamat a Gallardón que qualsevol decisió compti amb el major consens social.

I en la seva Assemblea, els registradors van aprovar que, en el cas que el Govern mantingués la seva intenció de lliurar-los la gestió dels registres civils, haurien de rebre finançament suficient vinculada a la prestació dels registres civils.

Aquesta decisió dels registradors posa de manifest la tremenda solitud de Gallardón i del Govern, també en aquest assumpte, que no compta amb cap suport social per posar en marxa aquest nou atac a la ciutadania en la línia d'eliminar els serveis públics universals i gratuïts .

Perquè la privatització dels registres civils tindria conseqüències gravíssimes per a la ciutadania i suposaria:

§ Que els usuaris hauran de pagar per aquest servei públic universal doblement a través dels seus impostos i directament. Pagar pels certificats, expedients ..., per l'exercici dels drets fonamentals (matrimoni, nacionalitat, dret al nom com a part del dret a la personalitat ...) i, en molts casos, pagarà dues vegades, al notari i al registrador de torn. I es pagarà per l'accés a les pròpies dades personals o els de la família (certificats ...).

§ Que es lliurarà a la gestió privada (perquè el personal depenent dels registradors no són empleats públics pel que es regeix per les normes de l'Estatut dels Treballadors) desenes de dades íntimes de milions de persones, vulnerant el seu dret a la privacitat.

§ La supressió de més de 3.500 llocs de treball de l'Administració de Justícia, personal que ha exercit amb la màxima professionalitat, especialització i dedicació les tasques del registre civil, i només l'actitud mesquina dels màxims responsables del Ministeri de Justícia, que no ha invertit durant anys en mitjans ni materials ni personals, s'ha produït deficiències en el mateix.

CCOO, juntament amb la plataforma sindical unitària, mantindrà les mesures de pressió i la mobilització fins que Gallardón anunciï que retira l'avantprojecte de privatització dels registres civils. De moment, demà tindran lloc concentracions davant els registres civils de tota Espanya

No hay comentarios:

Publicar un comentario